Nieuws

De meest voorkomende beroepsziekte

Van alle beroepsziekten staat werkstress bovenaan de lijst. Maar liefst vijftien procent van de beroepsbevolking loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziekten. De oorzaken voor iedere werknemer weer anders. Zo kunnen familieomstandigheden of lichamelijke klachten bijdragen aan meer werkstress. Ook de symptomen kunnen erg verschillend zijn.

De werknemers met werkstress hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen. Als zij meer met hun naasten en hun collega’s hadden gesproken over de stress die zij ondervinden, dan had de burn-out of een andere werkgerelateerde ziekte voorkomen kunnen worden. Het taboe op het bespreken van werkstress is schadelijk, want de gevolgen zorgen voor langdurige nadelige effecten op de gezondheid.

Het aanpakken van werkstress en het voorkomen van bijvoorbeeld een burn-out zijn erg belangrijk, zowel voor werknemers als werkgevers. Stichting EDI heeft de nodige expertise om u of uw organisatie van dienst te zijn. Wij leveren vakkundige adviezen en zorgen voor een persoonlijke en professionele begeleiding.

Direct een afspraak maken

Vertel ons je verhaal en laat ons je helpen
AFSPRAAK MAKEN